tirsdag den 3. februar 2015

Lav et købe produkt!

Figenstænger er en snack der oftest går lige hjem hos både voksne og børn, men har faktisk aldrig lavet dem selv - eller oplevet andre gjorde det - så det kunne være sjovt at prøve :-)

Jeg fulgte opskriften
70g tørrede figner, 30g dadler, 30g hasselnødder og ½tsk vanilje - ingredienserne blev blendet og så formede jeg dem til stænger (har ikke taget billede men synes selv de så meget ud som "de rigtige"

hjemmelavede vs. købe med nødder 
Indhold (1 stang, ca. 25g)
Hjemmelavede
70g figner, 30g dadler, 30g hasselnødder
Købe
dadler 86%, hasselnødder 5%, jordnødder 4%, vegetabilsk olie og vand
Energi kJ
378kJ
380kJ
Protein
1,46g
0-1g
Fedt
3,12g
2,5g
Kulhydrat
12,94g
15g
Kostfibre
2,14
2,5g

En anden studerende fortalte mig at hun ikke kunne lide dem man købte, men dem jeg havde lavet synes hun smagte fint, og synes selv at de smagte lækkert, man kunne smage nødderne, det er lidt skjult i de købte. 
Men de købte er pyntet med farve og fine tegninger, så mon ikke at de vil være mest populære i madpakken selvom at de er så utrolig nemme at lave selv og lidt lækrere! 
På kostberegningen kunne man se at der var flere kostfibre og kulhydrater i de købte figenstænger, hvor de hjemmelavede havde mere protein, og fedt. 

Refleksion: Convenience food, fastfood og junkfood, er blevet hverdagsmad, men hvad får vi egentligt for pengene? Man kan snakke med eleverne om tilsætningsstoffer, madvaner, madkultur, smag, sundhed. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar